Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Monte Cristos son (The Son of Monte Cristo, 1940)


Stabilt men lite väl jäsande matinéäventyr som fungerar lika mycket som en uppföljare till Dumas klassiker som till James Whales Mannen med järnmasken året innan – denna har mycket av samma besättning, plus Sanders som ond general ute efter herravälde; Louis Hayward gör en dubbelroll (igen) som playboy/frihetshjälte och en ganska sömnig Joan Bennett är hertiginnan mellan dem (det ser verkligen ut som att hon ska somna när som helst här, hon var mer upp-och-hoppa i Suspiria!) Det hela är gjort enligt konstens alla regler, men lyfter ändå aldrig riktigt – filmen är ganska pratig och etablerar inte någon riktigt tydlig konflikt mellan den alltför självsäkre hjälten och den alltför instabila skurken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *