Ashanti (1979)


Här har vi något sällsynt! En stor flopp som faktiskt är precis lika dålig som ryktet säger. Faktiskt värre! Ashanti – en rätt påkostad film med stora stjärnor – är rena rama vedervärdigheten. En sedvanligt frånvarande Michael Caine (jo, han är älskad men har han egentligen hoppat ut och gjort något som skådespelare… någon gång… alls?) ska hitta sin fru, som kidnappas av moderna slavjägare i Afrika. Färden mot räddningen är en ofantligt trög ökenvandring där korten tappats på ett provocerande valhänt sätt – filmen börjar med att försöka grunda allt i allvar, och har scener av ond bråd död och barnvåldtäkt (!) men Peter Ustinovs skurk (en slavhandlare) passerar som flåsig comic relief medan William Holden spelar värdelös pilot och Omar Sharif snuskig prins. Samtidigt händer egentligen ingenting i den otroligt monotona intrigen. Det finns ingenting att uppskatta här och flera av de inblandade har avsagt sig hela produktionen… med rätta! Detta är terror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *