Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Possession (2002)


Dramafilmer är inte per definition bättre än genrefilmer, men vi människor har en naturlig nyfikenhet för varandra, varför filmer om människor sällan är lika dåliga som taskiga westerns eller ruttna actionrullar… men uppenbarligen finns det undantag! Possession är en totalt meningslös film om ett par akademiker (Gwyneth Paltrow och Aaron Eckhart) som upptäcker en gammal korrespondens mellan en 1800-talspoet och hans älskarinna – ärligt talat, WHO GIVE A SHIT! Vi får se underutvecklade fragment av den historiska romansen (där stroppige Jeremy Northam sitter i samma 1800-talskläder vi alltid verkar hitta honom i) medan Paltrow och Eckhart stirrar med plågad oro på varandra och babblar omkring i en romantisk ordsoppa utan mål eller syfte… ingenting händer överhuvudtaget och det är anmärkningsvärt långtråkigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *