Wedlock (1991)


Klyftig elektriker/bankrånare (Rutger Hauer) blir blåst av sina kumpaner, hamnar i högteknologiskt fängelse men lyckas fly med kompanjon (Mimi Rogers), till vilken han är kedjad med halskragar som spränger dem i luften om de skiljs åt. Maken till långsökt hopkok av Verhoeven-sci-fi och Hitchcocks omaka par får man leta efter! Trots de knasiga förtecknen blir inte denna film mer än en standard-spring-och-skjutstory som hade funkat om inte skådespelarna var så hopplöst lunkiga! Filmen hade funkat lika bra med ensemblen från Sunes sommar i rollistan. Hade premiär på Cannes men gick direkt till video på de flesta ställen, även i USA, och det är så himla onödigt – det här hade ju kunnat bli kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *