Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Knight and Day (2010)


Ett underskattat raffel – fartfyllt, välgjort och smart – där Cameron Diaz spelar alldaglig tjej som råkar bli indragen i en spionhärva med agenten Tom Cruise, som är rent komiskt odödlig; de får överleva sig fram, och vad som börjar som en Hitchcockklyscha slutar som en övertygande, käck romans. James Mangolds välsvarvade stil är perfekt för den här pimpade bagatellen, och han tar vad han behöver inte bara från Bond och Hitchcock utan Cameron, Greengrass, Zemeckis, till och med några nypor Preston Sturges och Tatí, och får såklart perfekt bärhjälp från skådespelarna. Resultatet är lika elegant som opretentiöst; en genuint behaglig film av sitt slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *