Imorgon hela världen (2020)


Hygglig men förutsägbar melodram om välbärgad ung student som dras till vänsteraktivister och därefter den militanta falangen som tydligen bara vill slåss mot nazister hela dagarna. Filmad i den typiskt pseudodokumentära stil som vi nu är mer än vana vid, men någon vidare realism uppstår inte; man blir inte riktigt klok på huvudpersonens oförklarliga beteende och manuset vågar aldrig riktigt ta tag i några intressanta frågor, vilket är särskilt märkligt med tanke på att det hela ska vara någon slags självbiografisk historia från manusförfattaren/regissören Julia von Heinz. Det är lite grann som arthousemotsvarigheten till en superhjältefilm – inte mycket till berättelse, men lite lagom menlöst engagerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *