Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Dark Glasses (2022)


Dario Argentos första film på tio år är definitivt en uppryckning; en film gjord med en hel del närvaro och vilja. Typiskt knasig story om prostituerad kvinna som blir blind i en bilolycka. Därefter blir hon vän med den kinesiske sonen till föräldrarna som också omkom i bilolyckan. Naturligtvis är de också jagade av en sadistisk mördare. Trots kryptiska referenser till solförmörkelser och ett utstuderat intresse för blindhet verkar Argento inte ha något självklart tema på hjärtat i den här filmen – inte heller får vi någonsin veta något om vare sig mördaren eller motivet. Detta ger filmen integritet, ett visst oförutsägbart obehag och en brutal rakhet. Det är kanske inte att jämföra med Argentos storverk, men definitivt hans bästa på länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *