Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Five Venoms (Wu du, 1978)


En ovanligt berättelsecentrerad kung fu-film med mycket exposition och villospår – handlar om en lärling till döende mästare som fått i uppdrag att hitta fem avhoppare från mästarens skola. Var och en av dem har sin egen ”stil”, såklart, och Vår Man vet aldrig riktigt säkert vem som är vem. Det är ungefär en så pass intrikat handling som man någonsin skulle kunna förvänta sig, med tanke på att filmen handlar om om människor vars största skicklighet är att de kan slåss som en groda, eller en orm, eller en tusenfoting, och så vidare. Ganska välgjord och slutar där den ska, med mycket studs på väggar och kritrött blod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *