Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

The Girl Who Leapt Through Time (Toki o kakeru shôjo, 2006)


Fin och snyggt genomtänkt berättelse om en tonårstjej som upptäcker att hon kan ”hoppa” bakåt i tiden – en toppengrej, som snabbt löser de flesta av hennes problem. Men det visar sig snart att varje sak hon förändrar för egen del har negativa konsekvenser för någon annan – och det hon helst av allt vill bli (älskad) kan hon bara bli genom uppriktighet i det kaotiska nuet. Byggd på en bok av Yasutaka Tsutsui och filmad flera gånger förut – denna uppmärksammades snabbt som en animeklassiker; en coming-of-age-berättelse lika sevärd för sin eleganta definition av tidsresor som för den kännbara skildringen av pinliga tonårsförälskelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *