film, Filmloggen

Jungle Cruise (2021)

Det finns, antar jag, något klassiskt med denna överväldigande jämntjocka och oändliga nöjesparksförlängning, och i en värld där ”feels” (nostalgi på burk) är varor att mixtra och leka med i bästa fall, är den här filmen en lika bra produkt som någon annan – Jag säger ”klassiskt” eftersom Disney har gjort filmer som dessa ända sedan 1950-talet och folk kommer alltid ut för att klaga på att de är kommersiella och själlösa som om det var första gången och som om den här ändå-tittar-jag-ruljangsen inte är en årtionden lång rutin; det verkar som om varje generation återställs och gör samma sak igen… ungefär som den här filmen; runt och runt går vi. Teoretiskt sett ska vi bry oss om storyn, där upptäcktsresaren Emily Blunt på 1910-talet letar efter en typ av ungdomens källa längs en brasiliansk flod på Dwayne Johnsons tuffa skuta. Men man har redan gett handlingen för mycket cred – detta är en serie actionscener och specialeffekter efter varandra och inget mer. Ingen lär finna mycket till nostalgisk glädje här, särskilt inte om man är över tolv.