Jungle Cruise (2021)

Det finns, antar jag, något klassiskt med denna överväldigande jämntjocka och oändliga nöjesparksförlängning, och i en värld där ”feels” (nostalgi på burk) är varor att mixtra och leka med i bästa fall, är den här filmen en lika bra produkt som någon annan – Jag säger ”klassiskt” eftersom Disney har gjort filmer som dessa ända sedan 1950-talet och folk kommer alltid ut för att klaga på att de är kommersiella och själlösa som om det var första gången och som om den här ändå-tittar-jag-ruljangsen inte är en årtionden lång rutin; det verkar som om varje generation återställs och gör samma sak igen… ungefär som den här filmen; runt och runt går vi. Teoretiskt sett ska vi bry oss om storyn, där upptäcktsresaren Emily Blunt på 1910-talet letar efter en typ av ungdomens källa längs en brasiliansk flod på Dwayne Johnsons tuffa skuta. Men man har redan gett handlingen för mycket cred – detta är en serie actionscener och specialeffekter efter varandra och inget mer. Ingen lär finna mycket till nostalgisk glädje här, särskilt inte om man är över tolv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *