Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

En inverterad uppföljare – där den första filmen var intrikat och kompakt börjar Ghost in the Shell 2 som en högst bekant Blade Runner-variant med filosofi i form av gymnasiala citat i Matrix-stil. Storyn – där cyborgsnuten Batou undersöker ett mysterium kring robotar som dödat sina ägare och sedan sig själva – är emellertid rätt skenbar. Gradvis blir intrigen mer klurig och snårig, med ett par trippiga höjdpunkter på vägen. Helheten känns emellertid mer som en serie intressanta skisser än en robust helhet. Visuellt är det en bländande sammansmältning av analog och digital animation. Distribuerad i 35mm (bland annat på Cannesfestivalen) och 2018 restaurerad i 4K. Vileneuve lär ha kikat på denna när han gjorde Blade Runner 2049.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *