Auto Focus (2002)

Fängslande snaskskröna om skådespelaren Bob Crane (Greg Kinnear) som blev känd för sin helyllepersonlighet genom TV-serien ”Hogan’s Heroes”, men som bakom kulisserna ruinerade sitt liv genom ett porrfixerat sexmissbruk; dessutom slutade han sitt liv mördad i ett hotellrum av en ”okänd” förbrytare. Verkligt spännande tematik (om moralism i Hollywood, sex och teknologi, manliga relationer och egon) simmar omkring i den här filmen; Paul Schrader är dock lite för loj och liknöjd för att helt sätta fingret på något, och i stommen är det lite för mycket av en TV-film, men det är ändå en ovanlig och sevärd film full av fler fina inslag; Kinnear är fenomenal i huvudrollen och scenografin och fotot (filmen börjar i ett färgglatt 60-tal och slutar i ett skitfult 70-tal, vilket förstärker den tragiska kurvan) ihop med musiken av Angelo Badalamenti (med ena foten kvar i Mulholland Drive) mer än räcker för att rekommendera denna rätt så skarpt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *