Made in Italy (2008)

Det här är en sådan där inhemsk feel-good som bevisar att Micke Nyqvist/Peter Magnuson-komedier görs överallt i Europa. Detta är en fransk-italiensk variant som handlar om frustrerad författare som lider av dubbla lojaliteter – han lever i Paris men kommer från Neapel – och får undersöka krisen vidare när hans pappa dör. Hittar han månne sin barndoms kärlek och lär sig en förfärlig hemlighet ur det förflutna? Det är inget överdrivet fel på denna habila såpa, men den existerar bara för att folk i filmindustrin måste jobba. Man kan dock notera inledningen på motorvägen som tycks ha tjuvats (?) åtta år senare i La La Land. Chazelle kanske inte trodde någon skulle märka något, och vem kan klandra honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *