Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Orange County (2002)

Ganska trevlig liten bagatell om högpresterande tonåring (Colin Hanks) vars intagningsbrev till Stanford förväxlas varpå han måste ta till drastiska åtgärder för att komma in – problemet är att hans dysfunktionella rikemansfamilj (en alkoholiserad mamma, en frånskild och självupptagen pappa och hans totalt förlorade knarkarbror) inte kan låta bli att komma i vägen för honom. Storyn har inte mycket till substans och verkar missa sin egen poäng mot slutet, men med tanke på att storyn bygger på misär och urholkad överklass, hopparat med behovet att vara lika utmanande som andra filmer i samma stuk (tänk American Pie och American Beauty i samma bål) är denna komedimatiné rätt välskriven och behjärtansvärd. Jack Black, Catherine O’Hara och John Lithgow är en utmärkt katastroffiamilj. Ploppar upp gör också Chevy Chase, Lily Tomlin, Leslie Mann och ett par andra okrediterade favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *