Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Greven av Monte Cristo (2002)

Dumas klassiker är en av få berättelser som är så starka i sig själv att vem som helst förmodligen kan göra en bra version av den på nästan vilket fall som helst. Med det sagt är 2002-versionen en oväntat välgjord och välbalanserad filmatisering; Caviezel spelar Edmond Dantes, den naive fattigmanssonen som i Napoleonska tider luras av vänner och ovänner, blir instängd i årtionden bara för att återvända som den ärbara titelfiguren, ute efter hämnd. Kevin Reynolds (som gjorde Waterworld och Robin Hood: Prince of Thieves) har ansträngt sig för att ge oss en robust och traditionell matiné; en försenad svansång till 90-talets retro-klassiga äventyrsfilmer, innan Hollywood började satsa på broilers i Pirates of the Caribbean-stuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *