Duellanten (The Iron Mistress, 1952)

David Bowie gjorde kärlek och musik, Jim Bowie gjorde en kniv… tydligen duellerade han med den? Om vi ska tro på den här ding-ding-såpan, i alla fall. Alan Ladd spelar Bowie, gamängen som alltså uppfann den ikoniska Bowiekniven. Hur intressant var hans liv? Riskerade han livet så här många gånger? Ett par dueller kommer och går, i alla fall, och en pågår en stormig natt full av blixt och dunder; spännande…! I fem minuter, i alla fall. Mellan varven är Laddie av och på med lömska Virginia Mayo och intrigen är mycket tungfotad. Tack för att vi fick TV och eftermiddagssåpor så att den här typen av berättelser kunde få pågå där istället. Till skillnad från kniven den är byggd på är denna story alltså väldig slö.  Rambo säger nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *