Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

D’artagnan från Kansas

Dumas klassiker har en “modern” förkämpe i och med Ned Thacker (Fairbanks) som kämpar för kvinnofrid och dygd i det moderna samhället – rätt så diffusa omständigheter tar honom ut till västern, där han måste vinna en flickas hjärta genom korrupta playboys och blodtörstiga indianer. Andra halvan av denna film är också den mest rutinartade; upptakten är fascinerande, både i hur huvudpersonen beskrivs och hur han fungerar i berättandet. En del slående foto finns också i den här lättsedda filmen, även om Fairbanks skulle nå högre höjder när han faktiskt spelade musketör på riktigt; Vild och galen, från samma år, är också en mer inspirerad Fairbanksfilm i samma stuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *