Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Fredag 10/12 2021

Nej, du behöver inte bry dig om Ryssland och Kina.

Bara så du vet. Det är ett brädspel som är helt och hållet Made in U.S.A.

Många politiska spelnördar, särskilt de som bedriver opinion, älskar det här spelet.

Men det är ett spel.

Ett spel som heter USA.

Spelet går ut på att USA skapar fiender att försvara sig mot. Ledarna skriver hejarklacksramsor. Sanningen är att varken Ryssland eller Kina är ett hot mot världen, och det finns ingen anledning att bry sig mer om vad de håller på med än något annat land. Särskilt inte USA, som är det tveklöst mest aggressiva och våldsamma landet på jordklotet. Deras presidenter har brutit mot landets egen konstitution i årtionde efter årtionde, deras krigsföring bryter klart och tydligt mot internationell lag och mänskliga rättigheter. Ryssland och Kina är Gandhi i jämförelse. Finns det stora problem med dessa länder, hur de styrs och inte styrs? OK. Men hade inte USA brytt sig hade vi inte läst en rad om det i svenska tidningar. Och det är därför vi aldrig läser om vad som faktiskt försiggår i USA. Så ser spelet ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *