Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Cult of the Cobra (1955)

En knasig, ful ankunge i Universals katalog av b-rysare; Cult of the Cobra, med Faith Domergue som den mystiska ormkvinnan från Indien!

Det är ett gäng muntra jänkarsoldater som får skylla sig själva när de blir lite för nyfikna på väg hem från andra världskriget. De smyger sig in i en mystisk ormritual i Indien och… curses, curses! När de återvänder till New York tas de av daga en efter en (i snake-o-vision!) samtidigt som förföriska Faith försöker stå och se oskyldig ut. Hade ormkvinnor varit mer populära filmmonster hade detta förmodligen varit en klassiker. I grunden är det en rätt styltig nyinspelning av Rovdjurskvinnan, men den är passabel, och sämre filmer har blivit kändare. Med Richard Long som kanske hade den mest silkeslent snusförnuftiga klangfärgen av alla silkeslent snusförnuftiga klangfärger som 1950- och 60-talet hade att bjuda på. Allt han säger låter som hypnos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *