Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Ormen och regnbågen (1988)

Bill Pullman är en Ingen-figur i ett Ingenmansland som åker Dit och Tillbaka i jakten på Kanske Något Viktigt; hittar istället Typ Voodoo i en story På Väg Någonstans Sedan Inte, full av Nej Det Var Bara En Dröms och sist men inte minst… Haitis jobbiga inrikespolitik! Nog för att Lovecraft kan vara trög men Ormen och regnbågen är lika dimmig som ett glas mjölk. Kanske Wes Craven var så trött på att göra skräckfilmer att han tänkte ”vad som helst annat!” Han är superengagerad i filmen, det är helt klart (den spelades in på plats i Haiti rentav, alldeles kring tiden då en revolt tog plats i landet) och det finns två-tre riktigt minnesvärda och ruggiga scener i den. Men det är väldigt svårt att bli klok på vad Craven egentligen är ute efter här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *