Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ I Spy (2002)

I Spy (2002)

Huj, uj, uj! Flera grader av fel, fel, fel i den hÀr lattjolajbanslÄdan; gjord i en tid dÄ man fortfarande trodde att folk ville se buddycopfilmer och spionkomedier; samma folk trodde att Owen Wilson kunde bli actionstjÀrna och Eddie Murphy trodde att Eddie Murphy fortfarande var det. Han spelar boxare, Wilson spion, men denna buddycop-intrig fÄr storstryk av Lilla Jönssonligan, som Àr otroligt genomtÀnkt i jÀmförelse. SjÀlva varumÀrket Àr en gammal 60-talsserie men manuset Àr en uppkastad hÄrboll dÀr man uppenbarligen försöker konkurrera med Die Another Day detta Är; storyn, till den mÄn den finns, innefattar ett osynligt stridsflygplan (med mera). Sicket kreativt omdöme! Malcolm McDowell dyker upp som om han har nÄgot dÀr att göra men filmen hinner inte börja förrÀn den slutar; det Àr tydligt redan efter fem minuter att ingen vet vad de hÄller pÄ med och trots att det mesta Àr obegripligt Àr det samtidigt totalt förutsÀgbart. SvÄrt att tro att de ens var klara med filmen tills deadline; detta Àr filmen du zappar förbi pÄ TV och efter tre minuter överger.

2002 USA 97 min. fĂ€rg/35mm/1.85:1. R: Betty Thomas. S: Eddie Murphy, Owen Wilson, Famke Janssen, Malcolm McDowell, Gary Cole, Phill Lewis, Viv Leacock, Keith Dallas, Tate Taylor, Lynda Boyd, Bill Mondy, Larry Merchant, Sugar Ray Leonard, Jimmy Lennon Jr, Joe Cortez, Darren Shahlavi, Blake ’The Blade’ Lirette, Dana Lee, Edmond Kato Wong, Gus Lynch, Malik McCall, Ray Galletti, Mike Dopud, Aleks Paunovic, Kendall Saunders, Yan-Kay Crystal Lowe.

Videosöndag

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *