đŸ“Œ Man on Fire (2004)

Man on Fire (2004)

Denzel Washington Ă€r ”The Prequalizer” i den hĂ€r filmen som var nĂ„gra Ă„r före sin tid vad gĂ€ller moderna vigilantstĂ€nkare i Bronsonstuk. Han spelar avdankad, alkoholiserad fd CIA-agent som tar jobbet som livvakt till rikemansbarn i Mexico City; nĂ€r saker gĂ„r snett ger han sig av pĂ„ biblisk vedergĂ€llning. En typiskt överblĂ„st, tung Tony Scott-film som har en gedigen upptakt och ett par spĂ€nnande scener; men nĂ€r Denzel ger sig ut pĂ„ hĂ€mnarstrĂ„t kĂ€nns det redan som att filmen hĂ„llit pĂ„ för lĂ€nge. Tekniskt Ă€r filmen snygg, men det Ă€r en för stor kavaj pĂ„ för liten hydda; lĂ€ttare körglĂ€dje finns i en mindre pretentiös film som The Equalizer 2.  

2004 USA/STORBRITANNIEN/MEXIKO/SCHWEIZ 146 min. fĂ€rg/35mm, delv 16mm, DI 2K/2.35:1. R: Tony Scott. S: Denzel Washington, Dakota Fanning, Christopher Walken, Radha Mitchell, Marc Anthony, Giancarlo Giannini, Mickey Rourke, Rachel Ticotin, Roberto Sosa, JesĂșs Ochoa, Gero Camilo, Mario Zaragoza, Charles Paraventi. Digitalt mastrad men gjord med och för 35mm. Innan eftertexterna tackas Mexico City, som ”a very interesting place”. Hmm…?

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *