Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ Den fantastiska rĂ€ven (2009)

Den fantastiska rÀven (2009)

MĂ„nga Ă€lskar Wes Andersons uppstoppade kitschkomedi som tar Roald Dahls barnbok och gör om den till en iskall, cynisk, bakĂ„tstrĂ€vande och totalt stillastĂ„ende Ă€ventyrskomedi, ett knastertorrt ”rör inte mina grejer”-neurotiskt modellbygge dĂ€r varje dialog prĂ€glas av hopplös och psykopatisk metahumor och varje intrigutveckling kommer med en ospĂ€nnande oundviklighet, driven av en till synes kronisk fobi för all slags organiskt liv.

The Fantastic Mr. Fox. 2009 USA/STORBRITANNIEN 87 min. fÀrg/DI 2K/1.85:1. R: Wes Anderson. Röster: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Wallace Wolodarsky, Eric Chase Anderson, Michael Gambon, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jarvis Cocker, Wes Anderson, Karen Duffy, Robin Hurlstone, Hugo Guinness, Helen McCrory.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *