Ett skri av fruktan (1961)

Finfin Hammerproduktion som gör ett gastkramande mordmysterium av ett ”Anne pĂ„ Grönkulla”-scenario. Till synes oskuldsfulla, rullstolsbundna Strasberg anlĂ€nder till sin styvmor (Todd, skarp som huggen ur trĂ€) som sĂ€ger till henne att hennes far Ă€r borta. ÄndĂ„ börjar hon snart se hans döda kropp överallt! Naturligtvis insisterar styvmamman och Lee (lika torr som nĂ„gonsin) att hon Ă€r galen. Ett utsökt exempel pĂ„ överdĂ„digheter frĂ„n det tidiga 60-talet; inte en dyr produktion alls, men Ă€ndĂ„ drömsk och ljuvlig, med fantastiskt stĂ€mningsskapande och perfekta ögonblick av fasa. Kommer med doften av gamla bibliotek och brisen frĂ„n det stĂ€nkande havet nedanför stenmurarna; varje scen har ett syfte, sĂ„ filmen fĂ„r jobbet gjort pĂ„ 81 minuter.

Taste of Fear. 1961 STORBRITANNIEN 81 min. sv/35mm/1.85:1. R: Seth Holt. S: Susan Strasberg, Ann Todd, Ronald Lewis, Christopher Lee, John Serret, Leonard Sachs, Anne Blake, Fred Johnson. Kan dyka upp som Scream of Fear, vilket var titeln i USA, Kanada och Australien. Trailer.