📼 Ett skri av fruktan (1961)

Ett skri av fruktan (1961)

Finfin Hammerproduktion som gör ett gastkramande mordmysterium av ett ”Anne på Grönkulla”-scenario. Till synes oskuldsfulla, rullstolsbundna Strasberg anländer till sin styvmor (Todd, skarp som huggen ur trä) som säger till henne att hennes far är borta. Ändå börjar hon snart se hans döda kropp överallt! Naturligtvis insisterar styvmamman och Lee (lika torr som någonsin) att hon är galen. Ett utsökt exempel på överdådigheter från det tidiga 60-talet; inte en dyr produktion alls, men ändå drömsk och ljuvlig, med fantastiskt stämningsskapande och perfekta ögonblick av fasa. Kommer med doften av gamla bibliotek och brisen från det stänkande havet nedanför stenmurarna; varje scen har ett syfte, så filmen får jobbet gjort på 81 minuter.

Taste of Fear. 1961 STORBRITANNIEN 81 min. sv/35mm/1.85:1. R: Seth Holt. S: Susan Strasberg, Ann Todd, Ronald Lewis, Christopher Lee, John Serret, Leonard Sachs, Anne Blake, Fred Johnson. Kan dyka upp som Scream of Fear, vilket var titeln i USA, Kanada och Australien. Trailer.


Ett svar till ”📼 Ett skri av fruktan (1961)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *