Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 111

Clark gör en Bimbo


Avsnitt 111. Jackie och Samuel har en fridfull julaftonsmorgon vid granen nĂ€r en uppenbart skadeglad Pamela kommer in och visar upp bilden frĂ„n förra avsnittet, som förstĂ„s Ă€r publicerad i Svenska Dagbladet. Jackie bryter ihop men pĂ„ sitt hĂ„ll sĂ€ger Larry att han ska rama in bilden och sĂ€tta den pĂ„ muggen. Skandalen stjĂ€l ocksĂ„ uppmĂ€rksamhet frĂ„n Ulrika, som Birgitta mĂ€rker inte Ă€r pĂ„ sitt rum. Hon vaknar istĂ€llet bunden i en sĂ€ng i Clarks mysko kĂ€llare. Clark ger henne lite Coca-Cola och försöker förklara att han inte kunde lĂ„ta henne gĂ„ till polisen. Kassler kör Kotten frĂ„n polisen till motellet dĂ€r han numera bor, men ”bara för att det Ă€r julafton”. Jackie bryter ihop igen hon fĂ„r reda pĂ„ att Ulrika Ă€r borta – och Ă€ven, för den delen, att hon haft ihop det med Clark. KidnapparClark och Ulrika tjafsar vidare den mysko kĂ€llaren. Samuel berĂ€ttar för Jackie att nĂ„gon försökt vĂ„ldta Ulrika. Jackie bryter ihop Ă€nnu mer. Ulrikas försvinnande engagerar alla i MĂ€larviken. Mitt i alltihop mĂ„ste Samuel och Alva sĂ€ga hej dĂ„ eftersom hon ska till Indien. Sussi sticker till en telefonkiosk och ringer polisen och polisanmĂ€ler Clark. Mitt i dramatiken kommer fylle-Kotten hem munter som en lĂ€rka (med en papperstuss för raksĂ„ret). De berĂ€ttar om vad som hĂ€nt – han freakar och vill hjĂ€lpa till men blir bortskjuten, till och med av Ernst. Gunvor och Eivor dricker snaps och ger varandra julklappar – han fĂ„r en kockmössa och hon ett halsband som hon tycker ser misstĂ€nksamt dyrt ut. Han försĂ€krar henne om att pĂ€rlorna Ă€r av plast. Jackie fĂ„r ett komplett psykbryt. Tanja spekulerar girigt i om Ulrika kanske blivit mördad nĂ€r Sussi kommer och sĂ€ger att hon tror att hon Ă€r med Clark, att hon polisanmĂ€lt honom och att Clark enligt Ulrika Ă€r Mr. VĂ„ldtĂ€kt. Ernst gĂ„r till koma-Emmas bĂ€dd för att ”skiljas” – det gĂ„r sĂ„dĂ€r för han bryter ihop. Sen sĂ€ger Birgitta att hon inte vill gifta sig med honom, eftersom hon för första gĂ„ngen i sitt liv kĂ€nner sig sjĂ€lvstĂ€ndig. Han ser less ut. Sten gör PR för sin frĂ€lsningskampanj pĂ„ TV och önskar svenska folket ”god jul i Kristus” tillsammans med Eivor. Kotten super vidare pĂ„ Bakfickan. Alva, Sussi och Tanja gĂ„r ut till ”hyreshusen” och kikar in i ett kĂ€llarfönster dĂ€r de ”ser” den kidnappade Ulrika. Janet börjar freaka pĂ„ att Sussi och Clark inte kommit hem – Sussi ringer och avslöjar att Clark tagit Ulrika som gisslan och att hon ringt polisen. Kotten vill komma bort frĂ„n motellet för att hitta sin kidnappade dotter men alla taxibilar Ă€r upptagna. Under tiden tjafsar KidnapparClark och Ulrika vidare i den mysko kĂ€llaren. Clark avslöjar att han Ă€r oskuld och Ulrika tar det hĂ€r som bevis pĂ„ att han inte Ă€r en vĂ„ldtĂ€ktsman. In klampar Tanja, Sussi och Alva och Clark ser ynklig ut. Fylle-Kotten ranglar runt i natten, sĂ€tter sig i sin bil, backar in i nĂ„t skit och kör sen ivĂ€g. I en helt bortglömd sidointrig ”trĂ€ffar” Farhad Asrin pĂ„ sjukhuset och övertalar henne att ”hĂ€lsa pĂ„ farmor och farfar”. Clark hör sirener och springer ivĂ€g, jagad av polisen – han kutar ut i vĂ€gen just nĂ€r fylle-Kotten kommer körandes. Han gör en Bimbo och stirrar in i ljuset. Alla lyckas anlĂ€nda precis nĂ€r Clark blir pĂ„körd. Sen stĂ„r tjejerna och tittar pĂ„ nĂ€r Janet omfamnar sin medvetslösa son.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist

Krediterad regissör: Klas Karterud


Kommentar

En vÀldigt anonym sÀsong 9 gÄr i mÄl. Allt fokus ligger pÄ Clark och Ulrika i det hÀr avsnittet, kanske för att inga andra intriger Àr mycket att ha.

De gamla hyreshusen Ă€r uppenbarligen bara ”nĂ„gonstans” och Clarks och Ulrikas kidnappningsdrama Ă€r inspelad i en studio.

Undrar om hon som spelar Emma fick bra betalt för sin komaroll.


Citat

Kotten: God jul, förresten.
Kassler: Ha inte för stora förhoppningar pÄ det, du har inte lÀst tidningsrubrikerna Ànnu.

Clark: Jag Àr ingen vÄldtÀktsman i alla fall. Jag fattar inte hur du kan tro det.
Ulrika: Ja men du fattar ju ingenting. Det Àr det som Àr felet med dig.

”Hon Ă€r inte bra sĂ€llskap för honom!” / Janet om Ulrika.

Tanja: Antagligen har hon gÄtt under jorden och bytt identitet!
Sussi: Du Àr ju knÀpp. Varför skulle hon göra det?
Tanja: Varför? Med en morsa som Àr lesbian och en farsa som hÀnger pÄ krogen med transvestiter. Jag skulle ha emigrerat!

Ernst: Du, Pamela… jag har nog betett mig en smula irrationellt.
Pamela: Ja det Àr ju ocksÄ ett sÀtt att uttrycka det pÄ.

Abby: Bengt hur Àr det. Poliser firar vÀl inte jul
Kassler: NÀ det skiter vi i. Vi jagar bovar istÀllet.

”Jag fattar inte vad han hĂ„ller pĂ„ med. Han har inte missat tjuren Ferdinand en enda gĂ„ng i hela sitt liv.” / Janet om Clark.

Tommy: Clark hatar ju snutar!
Janet: Ja vem gör inte det?!

Clark: Har ni ringt snuten?!
Tanja: Jamen det Àr klart vi har, pucko!

”Det var sĂ„ jag tĂ€nkte ocksĂ„…”
”Man vĂ€njer sig vĂ€ldigt snabbt”
/ Loopade statiströster, kommer tvÄ gÄnger pÄ en scen och sen tvÄ gÄnger till i en scen till och sen tvÄ gÄnger till i en scen till och sen slutade jag rÀkna.

”Ah, inte moderat” / The loopad statiströst of loopade statiströster.

”Han Ă€r helt sjuk i huvet” / Samuel.

”Du Ă€r inte klok.” / Ulrika

”Är du inte klok?!” / Janet


SĂ€song 9


Tre kronor

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *