Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 108

Kotten, Kassler och Larry tar en karlabastu


Avsnitt 108. Familjen Karlsson-Persson packar för flytten. Alla vill att Norton ska hosta upp pengarna frĂ„n hans gamla rĂ„n sĂ„ att de kan köpa huset. Åklagare van der Bast vĂ€cker Ă„tal mot Kotten. Han lĂ„tsas ta det bra men freakar nĂ€r ingen ser. Eftersom Ernst och Birgitta Ă€r de enda som inte vet om det sĂ„ avslöjar Ulrika att Jackie och Pamela Ă€r ihop. Ernst blir frustrerad och kör argt en tesked genom sitt frukostĂ€gg. Clark ger Ulrika en ros – hon gör slut (fast de inte varit ihop). Larry gĂ„r till burgern och pushar Norton pĂ„ rĂ„npengarna. Kotten, och hans advokat Solveig Örnklint, har ett möte med Bengt van der Bast mitt i Kottens vardagsrum. Han försöker föra sin egen talan och smöra sig ur situationen, vilket gĂ„r uselt eftersom van der Bast har Kottens dubbla bokföring svart pĂ„ vitt. Personalchefen Lily von Shiba vill trĂ€ffa Jackie för att prata om de hĂ€r ”mĂ€rkliga ryktena” som cirkulerar. Samuel försöker förfölja Kassler men blir haffad eftersom han Ă€r sĂ„ uppenbar. Ernst gĂ„r och gaggar pĂ„ Jackie. Han vĂ€grar acceptera att hon Ă€r gay och tror hon Ă€r ”ur balans”, medan Jackie börjar prata om sin barndom och ”Harriet” som var ett Ă„r Ă€ldre. Hon sĂ€ger att hon Ă€ntligen börjar att förstĂ„ vem hon Ă€r. Shaisteh Ă€ter ett Ă€pple nĂ€r hon bumpar in i Kassler, som gĂ„r ner pĂ„ knĂ€ och erkĂ€nner att han Ă€r fruktansvĂ€rt förĂ€lskad i henne. Hon kan inte motstĂ„ The Kassler Charm sĂ„ de hĂ„nglar. Men i buskarna rör sig en hotfull kameravinkel… det visar sig vara Farhad som drar pistol mot Kassler och tvingar ner honom pĂ„ marken – han rĂ€ddas av Samuel som tjongar ner Farhad med nĂ„gon slags pĂ„k. Kassler gnĂ€ller pĂ„ Samuel för att han följer efter honom, fastĂ€n han rĂ€ddat hans liv. Sen tackar han honom Ă€ndĂ„ och de sluter fred. Ulrika vill vara ihop med Clark Ă€ndĂ„. De har huset för sig sjĂ€lva sĂ„ Ulrika sĂ€ger att ”om du vill sĂ„ fĂ„r du”. Men han blir nojjig och vill bara sitta och prata lite. Hon tycker han har allvarliga problem. Kotten, Kassler och Larry tar en karlabastu dĂ€r dom pratar om hur deras liv gĂ„tt Ă„t skogen och beter sig allmĂ€nt grisigt. Kotten har Ă„ngest över att hamna i fĂ€ngelse – Kassler och Larry skrattar ut honom och drar homofoba skĂ€mt. Pamela brĂ„kar med Jackies chef och sĂ€ger upp sin stĂ€dfirma frĂ„n sjukhuset. Jackie freakar pĂ„ henne pĂ„ grund av hennes kontraproduktiva aktivism. Ernst Ă€ltar vidare om Jackie och Birgitta oroar sig för hans besatthet. Kassler och Larry drar till Stockholm för att göra stan osĂ€ker. Kotten dricker sprit och grĂ„ter. Samuel och Alva samsas – han lovar att han bara ska bry sig om henne nu och varken UFO:n eller vĂ„ldtĂ€ktsmĂ€n. Hon svarar att hon ska Ă„ka till Indien i tre mĂ„nader med skolan. Norton kommer moloket hem med sina gamla rĂ„nstĂ„lar till Janet. Ulrika Ă€r ute och slĂ€nger sopor nĂ€r hon hör ett konstigt ljud. Det visar sig vara Clark som stĂ„r och gör nĂ„got konstigt med en medvetslös tjej.


Krediterad manusförfattare: Anders Brundin

Krediterad regissör: Klas Karterud


Kommentar

Bengt van der Bast spelas av Hans ”ICA-Stig” Mosesson! Blir inte bĂ€ttre Ă€n sĂ„.

Gillar att Kotten klampar in och ut ur sitt eget hus fastÀn han inte bor dÀr lÀngre.

Jag tycker nÀstan synd om Ernst som i avsnitt efter avsnitt har fel efter fel.

Kassler och Samuel kunde nÀstan ha en egen buddycop-serie. Men bara nÀstan.

VÄr gamle vÀn telepatin börjar göra sig bekvÀm igen. Janet har pÄ tal om ingenting listat ut att det Àr Kotten som fÄtt dem att flytta och Pamela har pÄ tal om ingenting fÄtt reda pÄ att det var Clark som sÄg henne och Jackie.


Citat

”VadĂ„ sen? Det Ă€r ju nu som Ă€r sen! Fattar du inte det?” / Larry Ă€r halvfilosofisk.

Kotten: Är det jobbigt att behöva flytta?
Larry: Är en grodas arsel vattentĂ€tt?

”Haaaaaadji!” / Musketörerna i Blackebergs stridsrop.

”Jag sĂ€ger bara en sak: Rumpan mot vĂ€ggen Kotten!” / Larry, med mera.


SĂ€song 9


Tre kronor

Ett svar pĂ„ ”đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 108”

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *