Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 106

Jackie vill att Kotten ska flytta ut


Avsnitt 106. VĂ€rmen Ă€r fortfarande av hos familjen Karlsson-Perssons. De tjatar om att bli en bĂ€ttre familj, men en efter en försvinner frĂ„n huset pĂ„ mystiska sĂ€tt. Shaisteh tackar Kassler för att han engagerar sig i hennes liv. Sen berĂ€ttar han att han gett sig pĂ„ Farhad varpĂ„ hon freakar pĂ„ att han lĂ€gger sig i. Kassler klampar sen in hos Karlsson-Persson och tar bort Janets fotboja (igen). Hon blir sĂ„ glad att hon dansar pĂ„ bordet (igen). Kassler snackar sen om Shaisteh och Farhad för Larry som fattar att ”Bengan Ă€r kĂ€r”. Eivor rullar ut med barnvagnen ur sjukhuset för en frĂ€lsningsturnĂ©. Sussi försöker lĂ€ra Kassler att sĂ€ga ”sju sjösjuka sjömĂ€n”. Alva försöker förhöra Samuel i ett religionsprov men Samuel Ă€r besatt av tanken att Kassler Ă€r Mr. VĂ„ldtĂ€kt. Jackie gĂ„r och pratar med Pamela som stĂ„r och skurar i ett hörn. Hon sĂ€ger att det ska bli Ă€ndring pĂ„ allt men Pamela skjuter frĂ„n henne (och skurmoppen). Janet gĂ„r och fikar pĂ„ MĂ€larmötet men kan inte lĂ„ta bli att sno en gammal tants plĂ„nbok. Ulrika fortsĂ€tter hĂ€nga med Clark, vilket blir en snackis för var och varannan i MĂ€larviken – Kotten freakar, Samuel surar, till och med Sussi tycker det Ă€r en dĂ„lig idĂ©. Men Ulrika gillar honom, kanske för att han Ă€r strulig och har snĂ€lla ögon. Larry gĂ„r till kiosken och sĂ€ljer nĂ„gra limpor Blend rakt över disken. PĂ„ sin kurs blir Birgitta överfallen av frĂ„gor frĂ„n den bittra kursledaren Reidun Bindestam, som verkar vara sur pĂ„ vĂ€rlden. Kassler gĂ„r till Kotten som sitter och sitter och gör slut pĂ„ en flaska Lauders medan han stirrar pĂ„ familjefoton och lyssnar pĂ„ opera. Förundersökningen ser mörk ut och Kassler sĂ€ger att han inte kan göra nĂ„got för honom. Ulrika försöker ”göra det” med Clark. Hon förklarar att hon aldrig ”gjort det” förut och Ă€r lite nervös – han blir nojig, skjuter ifrĂ„n henne och ber henne gĂ„. Shaisteh gĂ„r till Kassler pĂ„ burgern, dumpar Asrin hos honom varpĂ„ de blir ”kompisar”.  Ulrika har fortfarande inte gĂ„tt hem till sig och sĂ€ger att hon nu vill flytta in och bo hos Birgitta, som tycker hon ska ge bĂ„de kĂ€rleken och sina förĂ€ldrar en andra chans. Hemma hos Korianders har dock misĂ€ren ruttnat. Jackie vill att Kotten ska flytta ut. Eftersom de Ă€r svintrötta pĂ„ varandra sĂ„ packar han uppgivet sin vĂ€ska. Kassler köper en till cola till Asrin (”glassmonstret”) som roar honom med uppenbara gĂ„tor och konstiga komplimanger. Gunvor stannar uppe och stĂ€nger medan Norton Ă„ker hem för att se hur familjen klarat sig i sitt nya vita liv. Det gör Ă€ven polisen, som kör hem Tommy som försökt sno en tants vĂ€ska. I samma veva erkĂ€nner Janet att hon snott en plĂ„nbok. Larry erkĂ€nner att han har ”kursat smuggelcigg” och Clark nĂ€mner att han bombhotat socialen. Ulrika gĂ„r hem igen och sĂ€ger till Jackie att hon vill flytta tillbaka. Jackie blir glad och kramar om sina bĂ„da barn som gĂ„r och lĂ€gger sig. De gĂ„r upp och sen anlĂ€nder Pamela. Hon frĂ„gar om det Ă€r pĂ„ allvar nu och Jackie försĂ€krar henne om att Kotten flyttat ut. De omfamnar varandra lyckligt.


Krediterad manusförfattare: Karin Gidfors.

Krediterad regissör: Tomas Laustiola.


Kommentar

Ett ganska Kassler-tungt mellanavsnitt dÀr inget sÀrskilt hÀnder förutom att Kassler gÄr runt och hör hur lÀget Àr med alla karaktÀrerna.

Skön kiosktant som helt öppet köper Larrys limpor.


Citat

”Stavas soc med ett eller tvĂ„ s?” / Clark

Larry: SjĂ€lv kanske jag skulle ta och… klippa hĂ€cken, eller… nĂ„got sĂ„dant… idag.
Janet: Du kan fÄ klippa till min hÀck precis nÀr du vill!

Larry: FÄr man som hederlig och Àrlig svensk erbjuda konstaplarna en kopp nybryggt kaffe och dÀr tillhörande dopp?
Tommy: Dopp…?

Larry: Bengan, du har gÄtt och blivit kÀr! Jag har inte sett dig sÄ röd i ansiktet sen vi gick i Ättan och du kom ut frÄn cykelkÀllarn med Madde Pihl, eh?
Kassler: Madde Pihl… voi voi.

”Su sösuka sömĂ€n! Va ede nĂ„ sĂ€mt det hĂ€r eller? Det Ă€r ju hets mot folkgrupp!” / Kassler

”Skulle du vilja att din lillesyrra limmade pĂ„ nĂ„n hjĂ€rndöd b-ligist?” / Clark

”Dom saknar dig. Precis som jag saknar Lisen, Hans-Åke och lille River nu nĂ€r dom inte bor hos mig lĂ€ngre” / Birgitta pĂ„minner oss om tidigare sĂ€songer, som hon brukar.

Larry: Clark, det Àr ju inget fel pÄ mammas bullar
Clark: De Àr ju skitÀckliga!

”Ah inte moderat” / Loopad statiströst

”Du Ă€r ju inte riktigt klok” / Sussi

”Eduinteklok?!” / Janet


SĂ€song 9


Tre kronor

Ett svar pĂ„ ”đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 106”

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *