Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 100

Larry och Janet ”gör det” Ă„tminstone tre gĂ„nger.


Avsnitt 100. Kotten pĂ„stĂ„r att han Ă€r ”sjuk” men alla tror han bara tycker synd om sig sjĂ€lv pĂ„ grund av att han avgĂ„tt. Birgitta har kommit in pĂ„ en sjuksköterskekurs. Taggen har tagit hand om Ulrika frĂ„n förra avsnittet; nu pushar han henne till att gĂ„ till polisen för att vĂ„ldtĂ€ktsmannen inte ska fĂ„ begĂ„ fler brott. Eivor Ă€r gravid sĂ„ hon fĂ„r en vikarie i form av Shaisteh som blir behandlad med överseende eftersom hon Ă€r invandrare fast egentligen Ă€r hon överkvalificerad. Janet har fĂ„tt fotbojan tillbaka och pushar Norton en gĂ„ng för alla om pengarna frĂ„n rĂ„net hon pĂ„stĂ„tt att han smusslat med. Han erkĂ€nner till slut att han har pengarna men att de Ă€r för heta. Larry freakar pĂ„ honom och kastar ut honom. Kotten fĂ„r nog av att telefonen och dörren ringer och han kollapsar pĂ„ vardagsrumsgolvet – dĂ€refter rullas han till sjukhuset, samtidigt som han ylar till pressen att han Ă€r sjuk. Pamela fĂ„r en vĂ€lkommen tillbaka-tĂ„rta av Birgitta, Jackie och ett gĂ€ng random sjuksköterskor – hon blir sĂ„ glad att hon nĂ€stan hĂ„nglar upp Jackie sĂ„ att alla ser det. Senare erkĂ€nner Jackie för Pamela att hon kĂ€nner sig osĂ€ker pĂ„ sin nyfunna homosexualitet. De hĂ„nglar lite Ă€ndĂ„. Samuel försöker fĂ„ Alva att mĂ„ bĂ€ttre genom att lĂ€gga armen om henne men sen fortsĂ€tter han Ă€ndĂ„ gagga om UFO:n. Larry och Janet ”gör det” Ă„tminstone tre gĂ„nger. Ernst gĂ„r till Kottens sjukhusbĂ€dd och sopar till honom. Han rĂ€ddas av en random sjuksköterska som har för mĂ„nga repliker för att vara random. Strax dĂ€refter tittar Larry in med en flaska Famous Grouse för att Kotten ska be om förlĂ„telse. Kotten slutar ha feber och attackerar istĂ€llet Larry. Shaisteh pĂ„stĂ„r att hennes man Ă€r död – Ă€ndĂ„ ringer han och undrar vart hon Ă€r. Det visar sig att han Ă€r en hotfull figur som inte tĂ„l hennes sjĂ€lvstĂ€ndighet. Eivor försöker tipsa henne om Jesus, som Ă€lskar henne ”fastĂ€n hon Ă€r muslim”. För att Gunvor ska trĂ€ffa Nortons familj lagar hon en klassisk Lammgryta ĂĄla Gustafssons till dom. Clark tycker det Ă€r jĂ€ttegott men de andra dissar henne – Efter att ha stiftat bekantskap med Tommys rĂ„tta och blivit erbjuden Clarks stöldgods freakar hon dock pĂ„ hela familjen och stormar ut. Till och med Janet blir stĂ€lld, och slĂ€pper en cigg i maten. Taggen berĂ€ttar för Alva att Ulrika ocksĂ„ varit med om den drogade fejk-UFO-upplevelsen. Kotten Ă€ter inte tabletterna han fĂ„r av Sjuksköterskan Med Repliker Men Utan Namn. IstĂ€llet smyger han runt sjukhuset och letar efter Jackie som hon ser pĂ„ sitt kontor hĂ„ngla med Pamela. Pamela ser att Kotten ser och ler segervisst Ă„t honom.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Richard Holm.


Kommentar

Slitz Àr borta frÄn hyllan och ersatt av ett Tintin-album

Varför dinglar Valio-reklam pÄ Mimmi Burger?

Norton dumpar ett sexpack Falcon framför kameran och prasslar sen i en lika uppenbar Hemköp-pÄse.


Citat

”Vad hon Ă€r? Hon Ă€r en kvinna! A woman! A woman in love!” /Norton

Clark: Han bonkar henne bara!
Sussi: Bonkar? Det var det töntigaste jag hört!

”Dra Ă„t helvete! Jag Ă€r sjuk!” / Kotten

”Akut bakfylla? Ah, pröjsa krogen med vĂ„ra skattepengar!” /Larry

”Bara tĂ€nk Larry, allt vad vi hade kunnat göra med dom pengarna. Bubbelpool i sovrummet, Maldiverna, kokosnötter och bastkjolar!” / Janet tĂ€nker stort.

”Kom igen Larry annars mĂ„ste ju jag sticka ner pĂ„ stan och fixa en Latin Lover”! / Janet

Janet: Jag Àr understimulerad. Och det Àr din plikt att göra nÄgot Ät det!
Larry: SnÀlla Janet. Jag Àr inte snÀll. Det visste du redan nÀr vi gifte oss.

”Jag behöver ju vĂ„rd!” / Kotten, pĂ„ sjukhuset

Kotten: Var kommer du ifrÄn?
Shaisteh: Rottne.
Kotten: Är du invandrare?
Shaisteh: Yes
Kotten: Åh det Ă€r bra. Vi behöver dig, invandrarkvinnan. Du kan bli stadsminister.
Shaisteh: Jag ska tÀnka pÄ saken.

Larry: Du behöver mig!
Kotten: Jag behöver syfilis ocksÄ!

”BerĂ€tta mer om Jesus!” / Kotten

”Du Ă€r ju fan inte klok!” / Alva


SĂ€song 9


Tre kronor

Ett svar pĂ„ ”đŸ“ș Tre kronor – avsnitt 100”

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *