Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ Duell bland bergen (1957)

mini25star

James Stewart tar pĂ„ sig John Wayne-rollen i denna pĂ„kostade Westernmelodram dĂ€r han anlitas för att sĂ€tta stopp för ett gĂ€ng tĂ„grĂ„nare, trots att han misstĂ€nks vara i komplott med dem. Vackra, höstiga miljöer (filmade i scope-formatet Technirama), pang-pang i slutet och ett par gitarrballader – men manuset hade helt enkelt kunnat vara djupare. Det ansĂ„g Ă€ven Anthony Mann som skulle regissera filmen men Ă„ngrade sig.

Night Passage. 1957 USA 90 min. fÀrg/35mm/2.35:1. R: James Neilson. S: James Stewart, Audie Murphy, Dan Duryea, Dianne Foster, Elaine Stewart, Brandon De Wilde, Jay C. Flippen, Herbert Anderson, Robert J. Wilke, Hugh Beaumont, Jack Elam, Tommy Cook, Paul Fix, Olive Carey, James Flavin.

försökigen

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *