đŸ“œ VideoklĂ€mdag 31/3 2019

1.

Ingen videosöndag idag pga orsaker – som kompensation trycker jag pĂ„ on-knappen för en av sidans nyheter, nĂ€mligen att publicera alla lexikaliska smĂ„ kapselrecensioner direkt pĂ„ förstasidan. Fram tills nu har de publicerats i sidformat lite i skymundan. Jag vet inte varför. Kanske jag tyckt att de varit lite torra. Men som jag ser det nu Ă€r det ett slöseri att smussla. Kapselrecensionerna Ă€r pĂ„ filmer jag nyligen sett eller filmer jag tidigare inte skrivit kapslar för (den sistnĂ€mnda kategorin gĂ„r jag igenom alfabetiskt) sĂ„ för mig fungerar de som en slags filmdagbok. Som jag varit inne pĂ„ förut Ă€r det Ă„t det mer personliga hĂ„llet jag vill dra det hĂ€r.

2.

Jag har inte sett TV-dokumentÀrerna om Josefine Nilsson eller SD-politikern Mattias Karlsson, men efter vad jag skrev om Leaving Neverland sÄ förtjÀnar de kanske en kommentar. Min utgÄngspunkt för dessa filmer Àr desamma som för alla dokumentÀrer, men jag finner det lustigt att den ena filmen ifrÄgasÀtts medan den andra helhjÀrtat accepteras. Jag tror sÀkert att bÄda filmer framstÀller sina subjekt pÄ ett engagerande sÀtt. Det hör ju som sagt till. Ska man vara kritisk och nyanserad Ä ena sidan fÄr man faktiskt ta och vara det Ä andra ocksÄ, oavsett hur mÄnga heliga kor till samtalsÀmnen som stÄr pÄ spel. Sanjin Pejkovic skriver bra om Karlsson-filmen pÄ FLM.

3.

Den hÀr killen har mycket film. SÄ ska man leva. Jag vet inte varför jag lÀgger upp den hÀr videon, men jag tror det Àr intuition. Den delar ande med den hÀr sidan, vars mÄl ligger nÄgonstans dÀr, i Moira-djupa kÀllare dÀr stolta hyllberg tornar upp sig.

FREDRIK FYHR

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *