Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ Den okĂ€nda flickan (2016)

mini25star

Mindre lyckad Dardenne-film om en lĂ€kare (AdĂšle Haenel) som hamnar i en moralisk skuldfĂ€lla nĂ€r hon inser att en gammal kvinna dött efter att hon ringt pĂ„ hennes klinik efter stĂ€ngning. En intressant premiss som leder till en vĂ€lgjord socialrealistisk odyssĂ© i brödernas vĂ€lbekanta pseudorealistiska stil – men det Ă€r inte mycket till mysterium vart allt Ă€r pĂ„ vĂ€g, och filmen har rĂ€tt svĂ„rt att formulera en speciellt gripande eller meningsfull poĂ€ng. Till deras heder ska sĂ€gas att bröderna faktiskt lyssnade pĂ„ sina kritiker och klippte om filmen efter att den hade premiĂ€r i Cannes. Videosöndag-recension. 2017, 2019.

La fille inconnue. 2016 BELGIEN/FRANKRIKE 113 min. fÀrg/codex/1.85:1. R: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. S: AdÚle Haenel, Olivier Bonnaud, JŽrémie Renier, Louka Minnella, Christinelle Cornil, NadÚge Ouedraogo, Olivier Gourmet, Pierre Sumkay, Yves Larec, Ben Hamidou, Laurent Caron, Fabrizio Rongione, Jean-Michel Balthazar, Thomas Doret, Marc Zinga.


<- Den ofrivillige golfaren.
-> Den onda cirkeln.

försökigen

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *