Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

đŸ“Œ Heavenly Pursuits (1986)

mini25star

SmĂ„trevlig komedi om en halvambitiös mellanstadielĂ€rare (Tom Conti) i en skola i Glasgow vid namn heliga Edith – de katolska förestĂ„ndarna vill att Edith ska bli kanoniserat helgon varpĂ„ de efterlyser mirakel… och smĂ„ mĂ€rkliga saker börjar faktiskt intrĂ€ffa i hans vardag! En mycket lĂ€ttviktig film som gĂ„r pĂ„ tomgĂ„ng sĂ„ ofta den behöver, men Conti Ă€r extremt sympatisk i huvudrollen och det gĂ„r inte att klaga pĂ„ Helen Mirren som hans hyggligt solidariska kollega. Filmdebut för en fjortonĂ„rig Ewen Bremner som spelar en av Contis elever.

1986 STORBRITANNIEN 92 min. fĂ€rg/35mm/1.78:1. R: Charles Gormley. S: Tom Conti, Helen Mirren, David Hayman, Brian Pettifer, Jennifer Black, Dave Anderson, Tom Busby, James Gibb, Sam Graham, Doreen Cameron, Ewen Bremner, Ronnie McCann, David McCormack, Jenny McCrindle, Paul Nolan, Robert Peterson, Jake D’Arcy, Margo Croan, Ron Donachie, Mel Donald, Phillip Maxwell. 3/5 6/10. 2019.

försökigen

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *