Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Videosöndag 2/4 2017

TRAILERS


Videosöndag 2/4 2017

 

15.00-17.30. MANNY & LO 

Så… vad har de där tre usla 90-talsfilmerna där uppe för samband? Jo, naturligtvis innehåller de alla tre en tappert knegande barnskådis vid namn Scarlett Johansson – objektet (subjektet? maskinen?) för veckans videosöndag. Johanssons första strike i unga år var Robert Redfords Mannen som kunde tala med hästar, men en mindre sedd indiefilm är Manny & Lo där hon spelar den smarta lillasystern till den mer disträa storasystern som är gravid och arg på samhället – tillsammans flyr de på en roadtrip mot ingenstans, kidnappar en ensam barnmorska och bosätter sig i ett tomt hus på landet i en osannolik gisslansituation. Jag skrev några rader om den här filmen förra sommaren, så jag ska inte överrekommendera den, men för den som vill se Scarlett Johanssons begåvning som elvaåring är den oumbärlig; detta var, praktiskt taget, hennes första roll.

 

18.30-20.20. GHOST WORLD

Poppis, cynisk, cool, har ”Ghost” i titeln men är inte nya Ghost in the Shell som är varningsvärt dålig. Jag har inte sett den här filmen sedan när det begav sig, men jag citerar den fortfarande så den måste vara bra.

Vinflaskanasdadadasdasdasdasdasdasdasdasdasd

 

20.30-22.15. LOST IN TRANSLATION

Filmen som inte behöver någon närmare presentation. Jag hade förmodligen inte haft med denna överdrivet självklara titel på listan, men eftersom jag nu inte gått på ”artificiell intelligens”-spåret (sorry, remaken av Ghost in the Shell är för dålig för att premieras på något sätt) så får jag gå på det japanska temat istället. Och, let’s face it, det finns få filmer som skimrar lika vackert i vårkvällen.

under the skin 2

POpcornasdasdasd

 

22-30.00-20. UNDER THE SKIN

Jag var inte överdrivet imponerad av Under the Skin och kallade det för en glorifierad musikvideo i min recension för några år sedan. Men 1. Många älskade den. 2. Det är en film intressant nog att se fler gånger än en. 3. Vid det här laget är det trevligt att vila ögonen på något bildskönt 4. Den är oerhört mycket bättre än Ghost in the Shell-nyinspelningen.

Åpåcprm

 

00.30-01.20. EIGHT LEGGED FREAKS

Det är mööööjligt att Scarlett Johansson inte har en så stor roll i den här filmen som jag minns – men vi behöver något att vaska ögonen med nu. Eight Legged Freaks är en film jag gillade när det begav sig – jag minns inget av den idag, men jag vet att det inte spelar roll för det här är (liksom Imse vimse spindel) precis den typ av film man kan se när som helst, glömma bort, och se igen efter några år. Den faller under kategorin ”bara dålig om du tar den på allvar”. Detsamma gäller för David Arquettes karriär.

lucy2

popcornskrap

 

01.30-03.00. LUCY

Vattendelaren. Vissa hatade denna film. Andra (som jag) accepterade Luc Bessons hyllning till vetenskapligt nonsens, sina egna pretentioner och gammal hederlig hong kong-wannabe-action. Belackarna kan gå hem, eller gå och lägga sig, ändå.

FREDRIK FYHR

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *