Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

De sämsta filmerna 2016

Årets sämsta filmer… i år håller jag det kort. Förra året försökte jag exorcera så många demoner som möjligt genom att låta varje film på listan vara en kategori, där jag samlade diverse skurkar som var skyldiga till samma brott, men i år har jag en rätt prydlig uppställning av filmer som helt enkelt var lägre än låga. Dessa är filmerna som lämnade mig uttryckslös, likgiltig av apati, fullständigt oförmögen att förstå att någon faktiskt gjort dem som om någon skulle ha glädje av att se dem.

En fotnot: Rent tekniskt sett har jag recenserat sämre filmer än dessa under kategorin outlet-onsdag, men det är orättvist att räkna med ”direkt på video”-filmer, ty de kan vara hur dåliga som helst. Följande är filmer som faktiskt haft mage att begära en biobiljett.

Ohederliga omnämningar:

Now You See Me 2, Ride Along 2, Blair Witch, Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, The Huntsman: Winter’s War, Batman v. Superman: Dawn of Justice.

Chloe Grace Moretz

11. THE 5TH WAVE

Men vänta, vad hände med den där utomjordiska invasionen? Arrrgh, plot overload!

bs2

10. BAD SANTA 2

Det känns som att vi går in i biosalongen förväntansfulla och vi kommer ut med klamydia.

turtles 2

9. TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES 2

Det är en film utan personlighet, utan idéer, utan vilja, utan tankar, utan hjärta, utan själ.

MD-06487.CR2

8. MOTHER’S DAY

En av nyckelscenerna utspelar sig framför en godisautomat, där Jason Sudeikis måste hjälpa Jennifer Aniston som fastnat med handen i luckan, just som hon var på väg att köpa en påse Skittles™.

neondemon

7. THE NEON DEMON

Varenda del av den amatörmässigt anorektiska intrigen är full av blytungt o-originell symbolik. Just när man tror att en dialogscen ska komma någonstans så är det någon som ballar ur och börjar försöka suga blod ur den andres hand.

alice i spegellandet

6. ALICE I SPEGELLANDET

Tänk dig att någon framför dina ögon bygger upp ett LSD-Legoland i 3D, och innan du blivit klok över vad ett LSD-Legoland i 3D ens är så rasas det till marken, i väldiga vågor av gräsligt nonsens, som av en Teletubbie-Godzilla osynliggjord av pastellfärgat godis.

morran-och-tobias-videosondag

5. MORRAN & TOBIAS – SOM EN SKÄNK FRÅN OVAN

“Mähä-mähä-bwäää-bwäää”, som man sa på dagis om man ville vara finurlig.

under pyramiden9

4. UNDER PYRAMIDEN

Det är ett sådant där sällsynt tillfälle då man måste konstatera att man inte kan konstatera något: Under pyramiden har ingen story, ingen konflikt, inga karaktärer, ingen regi (åtminstone inget skådespeleri). Den är blytung och långtråkig, och det mest positiva man kan säga om den är att den får en att ställa frågor. Frågor man inte ska behöva ställa. Frågor som aldrig får svar. Frågor som “Vad i hela helskotta pågår här egentligen?” och “Vem bryr sig?”

bu

3. 13 HOURS: THE SECRET SOLDIERS OF BENGHAZI

Taglinen lyder: ”When everything went wrong, six men had the courage to do what was right”… Den borde fortsätta: ”Now Michael Bay makes everything wrong again”.

pa6

2. PARANORMAL ACTIVITY: THE GHOST DIMENSION

En gastkramande usel film

id

1. INDEPENDENCE DAY: ÅTERKOMSTEN

En anti-film, ett trasigt TV-spel, en svindyr Sharknado-ripoff som gör ont att titta på. Den som lyckas somna framför filmen, trots det konstanta oljudet, har en bättre upplevelse än den som orkar fortsätta titta

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *