Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Videosöndagarna återvänder!

"Knight of Cups"

Sommaren är verkligen slut och det är dags att starta höstens närläsningar igen –  Videosöndag är praktiskt taget tillbaka på en takt med ett inlägg om dagen (eller mer), så utan vidare ado kommer nästa söndag att vara den 85:e videosöndagen, med uppsamling av veckans uppdateringar, och en mindre (eller eventuellt längre) krönika.

Som vanligt är logiken att video och VOD-titlar recenseras tidigt på veckan, mellan måndag och onsdag. Nytt är en uppsamling intressanta videorekommendationer på måndagar. Biopremiärer recenseras kontinuerligt under veckan, men en typisk tendens är att de flesta kommer på helgen. (Det beror också på hur många pressvisningar undertecknad hinner gå på, och när man av olika skäl måste se filmen på premiärdatumet). Den (av mig) halvdant uppdaterade listan över biopremiärer kommer att ersättas med en större samlingssida med listor.

Olika typer av tematexter – närläsningar av enskilda scener, topplistor, filmanalyser och teorier, eller bara allt som inte kan kategoriseras – kommer också att uppdateras sporadiskt och i mån av tid, kanske en tematext per vecka. Större specialtexter – som den försenade auteurathon-texten om D.W. Griffith – kräver mer tid och kommer när de kommer.

Varje vecka recenseras åtminstone en ”nygammal”, återaktualiserad eller bara orättfärdigt bortglömd film (för tillfället kallar jag det högst provisoriskt för torsdagstips, men jag fiskar efter något bättre) och varje vecka läggs en ny klassiker till på mästerverk-listan.

Allt det här är förstås helt hypotetiskt, och bygger på tid och lust. Det är ju fortfarande en blogg och det ska aldrig kännas som en börda eller en plikt.

Tack för alla nya läsare som strömmat hit den senaste tiden – låt oss nu hoppas på en riktig filmhöst.

/ F

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *