Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Sommar på Videosöndag

t

Efter midsommarhelgen – och nu en osympatisk förkylning – står det klart att en annan får växla ner. Förra året ställde sidan om till sommartid redan i april men nu är det bättre framförhållning. Kanske för att sommaren hittills regnat bort.

Kort sagt: Videosöndag går in i sommartid fram till september.

Det innebär, kort och gott, att jag kommer att uppdatera sidan som jag behagar och inte enligt det vanliga schemat med uppdatering varje dag plus videosöndagar. Vissa veckor kommer det vara mycket på sidan, andra mindre. Det kommer att vara av och på, ungefär som vädret.

Stora biopremiärer recenseras fortfarande kring premiären; en recension av Terminator: Genisys kommer till exempel på onsdag.

Uppmärksammade filmer som inte gått på bio (eller som fått mycket begränsad visning) kommer att recenseras, till exempel It Follows och Ex Machina. Håll utkik, bara.

Biosommaren 1995 kommer rulla på, liksom 007-maratonet (en Bondfilm i veckan fram till Spectre i höst, för den som missat).

Tempot på klassiker-recensioner dras ner, men de kommer som de behagar. Detsamma gäller för Visionen-texter och de filmanalyser jag blir sugen på att skriva om – det brukar börja klia i fingrarna efter ett tag.

Mot slutet av juli borde den femte auteurathon-texten vara klar, där jag ger mig på D.W. Griffith, en legend med ett på många sätt oförtjänt gott rykte.

Så så jäkla dött blir det med andra ord inte.

Må väl.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *