Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

VIDEOSÖNDAG#82

0000000

I fredags fyllde undertecknad år, så jag tog tillfället i akt att ta ut en ledig helg – men nästa vecka blir det tätt med recensioner på nästa helgs premiärer, plus en sen recension på Noah Baumbachs While We’re Young som jag inte hunnit se ännu men som borde publiceras på måndag.

Annars vill jag slå ett extra slag för Visionen, ett projekt som kommer hålla mig sysselsatt i många år framöver, så det är lika bra att vänja sig.

 

VIDEOSÖNDAG#82

sssxxx
Visionen – Introduktion
. En introducerande text till det första kapitlet av Visionen, en från och med nu pågående filmhistorisk bok skriven ur mitt egna kritiska perspektiv.

alz
Från Chauvet till Skuggornas rike
. Det första kapitlet av Visionen, om människans begär efter rörliga bilder och en konstform som började redan för 32 000 år sedan.

test
Gissa filmen!
Den betydligt mindre prestigefyllda leken där vi gissar ur vilken film en bild kommer från. Jag gissar att denna finns i bakhuvudet på många. Varje gissning ger en ny ledtråd!

 

Recensioner

Bio

Medan vi dansar mini3star

San Andreas mini15star

 

00003

DVD/BR/VOD/Stream

Stretch mini25star

Love is Strange mini25star

American Sniper mini2star

Birdman mini25star

Foxcatcher mini35star

 

0001

 

Specialrecension

Om hästar och män mini3star

 

VECKANS KLIPP

Slår ett extra slag för denna enkla men eminenta historiska genomgång över hur det kommer sig att film finns. (Fram tills dess att det börjar handla om Griffith, en person vars inflytande jag ska sätta citationstecken på senare i sommar).

00002

/F

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *