Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Gissa filmen#2

int1

Den här bilden kommer från David Lynchs Mulholland Drive (2001) vilket Joon gissade på Facebook. Målningen är ett porträtt av den halvt mytologiska, italienska adelskvinnan Beatrice Cenci (som Lucio Fulci gjorde en film om och som Alfred Nobel, av alla människor, en gång skrev en pjäs om). Även om tavlan bara flyger förbi i förbifarten så har dess betydelse naturligtvis diskuterats till höger och vänster av filmens härligt överanalyserande fans.

För världens bästa analys av Mulholland Drive – eller någon annan film heller, för den delen – gör i ordning en kanna kaffe och hugg in i Alan Shaws boklånga genomgång av filmen på mulholland-drive.net. Den svarar förmodligen på allt du undrar över om du sett den filmen och haft frågor (vilket du förstås haft) utan att för den sakens skull envisas eller förstöra glädjen för andra entusiaster (snarare tvärtom). Dessutom är det härlig läsning, som går att ladda ner utan extra kostnad (för att prata TV-shop-språk).

Över till nästa kluring: Vart kommer den här bilden från?

test

Svara i kommentarerna eller på Facebook. Vill du för övrigt lajka sidan där – var inte rädd!

/F

3 svar på ”Gissa filmen#2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *