Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

VIDEOSÖNDAG#80

madi

I lördags visades Final Cut-versionen av Ridley Scotts mästerverk Blade Runner på Bio Roy här i Göteborg och jag satt på balkongen och spanade ner på denna storartade film – det var visserligen en digital version som visades, men upplevelsen var ändå stark och ett bevis på att en film inte kommer hem förrän den ses med andra, på bio, från början till slut. Kvällen fortsatte med begivenheter som gjorde att jag inte hunnit få ordning på alla veckans texter så en text om Lucio Fulcis The Beyond kommer inte förrän imorgon, måndag.

För den som undrar så följer sidan just nu en generell tendens: Tidiga biorecensioner brukar vara 2-3 stycken publicerade mellan måndag och torsdag, DVD-recensioner publiceras vanligen på tisdagar och onsdagar, specialrecensioner eller essäer publiceras på torsdag, och ytterligare biopremiärer (samt bio 95-följetongen) på fredag, följt av klassiker-recension på lördag. (Det varierar dock beroende på tid och annat tänkbart strul).

I övrigt har jag inte mycket att säga denna vecka. Cannes har gått av stapeln och en text om vad som verkar mest intressant därifrån kommer nästa vecka. Mad Max: Fury Road är helt klart veckans film – troligen den här sommarens mest imponerande stänkare och även en av årets bästa filmer.

Och ja, som ni kanske hört så återvänder David Lynch till Twin Peaks trots allt. Det var inte helt oväntat för oss som spekulerat om det här ett tag, men det är inte alltid lätt att hoppas på det bästa. Nu har det dock skett. Gott så.

/F

 

VIDEOSÖNDAG#80

0aw9duej
Biosommaren 1995 – Vecka 19
. Sommaren 1995 fortsätter med Die Hard Hämningslöst, Stargate och I.Q, den där filmen där Farbror Wilson spelade Einstein och Meg Ryan hans brorsdotter… vadå, minns du inte den?

ej
Klyschlistan: Djur
– 20 grundläggande regler för hur djur gör på film. Så att du vet hur det funkar.

 

Recensioner

Bio

Mad Max: Fury Road mini35star

Far from Men mini3star

Hemkomsten mini25star

Pitch Perfect 2 mini25star

 

lol

 

DVD/BR/VOD/Stream

The Duke of Burgundy mini2star

The Imitation Game mini25star

Mommy mini35star

 

Specialrecensioner

Matir Moina (2002) mini35star

 

precis

Mästerverk

The Beyond mini4star

 

VECKANS FILMFOTO

niceNågon som kan gissa filmen?

 

VECKANS KLIPP

En högst uppriktig efter bion-vlog av cinemasnobben Brad Jones + kompani efter att de sett Mad Max: Fury Road. (”So, who wants to jerk off first?”). Notera den utmattade glädjen. Den kommer med filmen.

 

Ett svar på ”VIDEOSÖNDAG#80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *