Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

VIDEOSÖNDAG#73

kirzmez

Den noggranne noterade att det inte blev någon videosöndag förra veckan – det hade, förstås, att göra med att det inte var speciellt många premiärer och att jag helt enkelt inte sett så många filmer. Detta för att det förstås vankas mot jul och året snart är slut. Själv kommer jag förmodligen inte leverera någon recension på Ridley Scotts Exodus förrän nästa år och jag har inte kommit runt att se andra decembertitlar (som Pride och Vinterdvala) eftersom jag helt enkelt varit upptagen med att, likt Chris Rea och Peter Jöback, åka hem till jul och så.

I mellandagarna kommer en text om Körkarlen och – om det vill sig – en om Pedro Almodóvar (men mina porträtt tenderar ju att svälla, så det kanske är bäst att räkna med januari). Förutom det så är årsbästalistorna klara och de sista punkterna tryckta – Jag tar jag ledigt framöver. och vi syns nästa år!

 

EDIT: Alla påståenden om att ta ledigt är lögn! Jag klämmer in några recensioner till i mellandagarna.

 

VIDEOSÖNDAG#73

De bästa filmerna 2014

De sämsta filmerna 2014

De bästa filmerna 1914

 

scroogeKlassiker: Andarnas natt (1951). Den knarrigaste, kusligaste, mest realistiska och bästa versionen av Dickens’ En julsaga.

 

BIO

Hobbit: Femhäraslaget mini2star

Foxcatcher mini35star

Varje gång jag ser dig mini35star

Micke & Veronica mini2star premiär juldagen

Mr. Turner mini3star premiär juldagen

 

*

God jul!

Och… I LOVE YOU!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *