Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

VIDEOSÖNDAG#51: Vecka 8-9

videosöndag 51 - synar konsten i sömmarna

Videosöndag – synar konsten i sömmarna

 

VECKANS PREMIÄRER

 

American Hustle mini25star, David O. Russells hypade Oscarskandidat om lurendrejare som jobbar ihop med FBI för att avslöja korrupta politiker på 70-talet är… ja, så intressant som den storyn kan vara? En snygg men märkligt stel film.

Sådan far, sådan son mini35star. Det senaste dramat från Hirokazu Koreeda om två par som får reda på att de uppfostrat varandras biologiska barn är en förödande stark och knivskarpt enkel snyftare. Ett måste för djärva föräldrar.

Betongnatt mini3star, stenhård men poetisk finsk film om en tonåring som tar dåliga beslut från sin småskurk till storebror. Mest av allt en visuellt stark film, som fotografen Pirjo Honkasalo ger en pulserande, nervig rytm som man kommer gilla om man gillar sånt här.

Tillbaka till Bromma mini15star, Peter Magnusson gör tre stereotyper och övertygar aldrig åskådaren om att vi ser på något slags dokumentärt material vilket gör denna mockumentary helt misslyckad och frustrerande, onödigt tillkrånglad.

One Chance mini25star, en förutsägbar biopic om Paul Potts som ändå är charmig och välgjord fram tills dess att den avslöjar sina falska american dream-ideal och gör hela upplevelsen besk.

Winter’s Tale mini15star, en hysteriskt rolig fantasy-komedi om man vill se det så, där Colin Farrell räddar cancersjuka barn på en flygande häst medan Russell Crowe imiterar Karl-Alfred och tar order från Djävulen spelad av Will Smith. En välmenande, ofrivilligt underhållande kalkon.

 

DVD/BluRay

Blood mini3star, en sevärd liten doldis om en kriminalkommissarie som får undersöka mordet han själv begått. Rekommenderad till thriller-entusiasten!

Upside Down mini1star, bra specialeffekter är det enda som denna inkompetent berättade korsning av fantasy och romantisk komedi har på sin sida. Kirsten Dunst och Jim Sturgess har huvudrollerna, i en film långt under deras värdighet.

 

TIDIGARE RECENSERADE

Captain Phillips mini35star

Cykla med Molière mini2star

Parkland mini2star

 

 

*

Inga nyheter finns egentligen att rapportera från veckan som gått, annat än att BAFTA gått av stapeln men det var redan förra söndagen och i övrigt bara tråkigt whatever om vilka som ska vara nya Fantastic Four, att Nyckeln till frihet-regissören Frank Darabont stämmer AMC för Walking Dead samt att Jai Courtney ska spela Kyle Reese i nästa Terminator-spinoff.

*

bill murray viddeVeckans läs: BILL MURRAY SPEAKS! I samband med Monuments Men svarade Bill Murray långt och utförligt på hundratals frågor från fans i en chat på Reddit.com.  Samtalen varierar från Bills favoritfilmer och regissörer till vart man spelar bäst golf, om pickles funkar ihop med jordnötssmör, om legalisering av marijuana och hur det känns att äta en nyligen dödad elektrisk ål.

 

Veckans klipp:

Cate Blanchett vinner BAFTA:n för Blue Jasmine och dedicerar den till Philip Seymour Hoffman – de var nära vänner, :*(

 

*

TRAILERS FÖR NÄSTA VECKAS PREMIÄRER

 

Nebraska

Boktjuven

En familj – August Osage County

I, Frankenstein

Metalhead

Tingeling och piratfén

 

Filmerna ses i mån av tid, som vanligt. Titta in på onsdag eller torsdag för recension antingen på Coppolas Avlyssningen eller på något videoaktuellt.

 

*

Eftertexter, Videosöndag#51

Vad vore Christopher Nolans Inception om inte Ellen Page frågade 88 frågor å alla dumskallar i publikens vägnar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *