Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

December på Videosöndag

december

Videosöndag är en enmansarmé och liksom för alla börjar det traditionella julstöket närma sig även här. Tiden börjar bli knapp, tågresor börjar planeras, såväl biobesök som koncentrerade TV-kvällar börjar bli allt svårare att planera så jag tänkte ta det enkla före det svåra och flytta fokus från film till saker som julklappar, glöggdrickande samt införskaffandet av en trevlig liten gran att ha i vardagsrummet.

Videosöndag kommer alltså att trappa ner nu under årets sista månad. On the bright side gör detta att jag kan säkerställa nästan alla uppdateringar i förväg. Så här ser det preliminära schemat ut:

 

Imorgon söndag 1/12 en lista över 15 filmer att se under jul och mellandagarna (Jingle All the Way är tyvärr inte med).

EDIT: Så här gör vi istället: Det blir en kortare text var eller varannan dag fram till jul, om en december-vänlig film. Det kommer vara filmer du sett, filmer du kanske inte sett, filmer du inte tänkt på i julsammanhang och sammanhang du inte tänkt på i julfilmerna du redan sett förut så många gånger. Typ så.

 

Måndag kväll 2/12 recensioner på Gloria och Carrie.

Söndag 8/12 – En retrospektiv-text om Victor Sjöströms hundra år gamla Ingeborg Holm, för övrigt inte en dålig december-film.

Onsdag 11/12 eller däromkring – Recension av Hobbit: Smaugs ödemark.

Söndag 15/12 – Recension av åtminstone Adore samt Årets sämsta filmer (hehe).

Fredag 20/12 – Recension av 12 Years a Slave och kanske Dagarnas skum om det hinns med.

Söndag 22/12 – Årets bästa filmer 

Samt, innan nyår, ett par nyårslöften inför nästa år

Januari innebär paus på Videosöndag, men räkna med en och annan biorecension på åtminstone The Wolf of Wall Street och en ”bakläxetext” med mindre recensioner på filmer från 2013 jag missade. Videosöndag öppnar – med nya recensioner veckovis som vanligt – preliminärt nästa år 9/2 med recensioner av Det förflutna, RoboCop, Nebraska, Mandela – vägen till frihet och Her.

 

Det har varit ett förträffligt år, kära läsare! Tack alla som visade intresse på ett eller annat sätt, och låt 2014 bli goodi goodi.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *