Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

VIDEOSÖNDAG#34. Vecka 31-32

videosondag 31-32

Videosöndag – skjuter skarpt

 

Och den skarpsynte kan ha noterat en viss upp-beefad stämning på Videosöndag, vilket har att göra med att vi nu går in i ett smärre paradigmskifte. Från och med nu blir det kontinuerliga recensioner av biopremiärer var och/eller varannan vecka (härnäst Elysium 9/8 och därefter The Conjuring 13/8*). Dessa samlingsposter för veckan kommer också utvecklas på något sätt; för närvarande nöjer jag mig med att introducera den nya ordningen. Biorecensioner och DVD/BluRay-recensioner finnes här under varsin rubrik. Därutöver finns det så kallade ”extramaterialet” som kommer variera från vecka till vecka; vanligtvis kommer det vara ett inlägg till kanon-listan, en essä eller (som denna vecka) en recension på en speciell eller bara sevärd film som inte har något givet svenskt releasedatum men som går att få tag på (och så).

 

Also!

Kommentera och sprid gärna recensioner du gillar eller hatar, lajka Videosöndag på Facebook och hör av dig till mig antingen här eller på carlfredrikfyhr[a]gmail.com för alla typer av klagomål, synpunkter eller dödshot.

 

BIORECENSIONER

Pacific Rim 🙂 Premiärrecension. Guillermo del Toros megamonsterfilm är inget för den som ogillar skräp – men troligen sommarens mest underhållande storfilm.

Monsters University 🙂 Premiärrecension. Ett säkert kort från Disney och Pixar, men kul för hela familjen och morfar.

Promised Land :/ För lågmäld feel-good med Matt Damon som säljare för miljöfientligt företag som ska lura bönder till att sälja sin mark. Fin regi av Gus van Sant och många bra skådespelare. Men det tuffar mest på.

 

DVD/BluRay

Paradis: Kärlek/Paradis: Tro. :/, 🙁 De första två delarna i Ulrich Seidls trilogi är som en poserande Haneke-spinoff utan finess och kanske årets största besvikelse.

Syster :/ En fint regisserad indiefilm om en tolvårig pojke som stjäl och säljer saker i de Schweiziska alperna för att ta hand om sin storasyster. Sevärd för den som gillar små, lågmälda filmer men inte helt tillfredsställande eller övertygande om man tänker på den för länge.

The Host 🙁 Twilight-författaren Stephanie Meyers strikes back i denna osannolikt dåliga gröt.

 

Specialrecension

A Field in England 🙂 Bara en vecka efter Sightseers recenserar jag Ben Wheatleys senaste film – Och det är en oförglömligt surrealistisk mardrömshistoria som utspelar sig på 1700-talet, på ett fält och i en psykedelisk tornado. Ett måste för den som älskar visuella upplevelser.

 

 

* Meddelande om spårändring från SF. The Conjuring, med ordinarie ankomsttid trettonde augusti har fått ny beräknad ankomsttid sjätte september. Observera att tiden är preliminär och kan komma att ändras.

Ett svar på ”VIDEOSÖNDAG#34. Vecka 31-32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *