Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Vecka 30-31

vidde

Videosöndag – sommarlovet är slut

 

Bra filmer

Sightseers, en seriemördarkomedi av regissören till Kill List som är lika subversivt obehaglig som den är bisarrt komisk. Fina skådespelare, kul dialog, litet men originellt, en av årets bästa indie-filmer.

Broken, väldigt brittiskt drama om tre familjer i en förort inramade av elvaåriga Skunk, spelad av Eloise Laurence som har gör en fenomenal debut; man fastnar i handlingen på samma sätt man fastnar i såpor, även om det är lågmält och finstämt gjort. I hjärtat en film som i hjärtat handlar om att människor gör så gott de kan. Fina rollprestationer också av Tim Roth och Cillian Murphy.

 

Godkända filmer

Kära passagerare – sup- knark och sexfixerad, metasexuell buskis i ett flygplan som alla vet måste krascha. Troligen Pedro Almodóvars sämsta film – men försök hitta en film att jämföra den med.

Känn ingen sorg, Acne presenterar ett Håkan Hellström-Singstar i Rock of Ages-filmform; reklam för Acnes kläder, reklam för Håkan, reklam för Göteborg, alla får reklam utom åskådaren som betalar pengarna.

City State, isländsk gangsterfilm med bra skådespelare och en intressant idé om de moraliska problemen med hämnd; men för många klyschor och en intrig på tomgång drar ner den.

 

Essä: När dör hjältarna? Om serietidningarnas ofrånkomliga död och det kreativt bankrutta Hollywood överlag.

 

Ett svar på ”Vecka 30-31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *