Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Vecka 23-24

Jurassic Park 5

Videosöndag – undersöker hungrigt

 

Bra filmer

Margaret, en ovanlig berättelse om en sjuttonåring som blir vittne till en bussolycka vilken därefter präglar hennes vardag. Grubbleri, vardagsfilosofi, existentialism, en film som gjordes 2005 men som inte blivit släppt förrän nu – med klippning av Martin Scorsese och hans parhäst Thelma Schoonmaker. Den stannar kvar i huvudet.

Do The Right Thing, där sommartemat fortsätter – Spike Lees stekheta klassiker, om ett Brooklyn-kvarter i dallrande hetta där rasistiska strukturer (till slut) exploderar, är fortfarande över 20 år senare en lika skönt provocerande film. Men mest av allt är det en fantastiskt välgjord film som är fantastiskt rolig att se på; en massage för ögonen som softar fram och växlar mellan det seriösa, det komiska, det ytliga och allvarligt gripande.

Jurassic Park 3D eller rättare sagt, mina tankar i en biosalong med skrikande tioåringar.

 

Ett svar på ”Vecka 23-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *