Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Vecka 18-19

videosöndag vecka 19

Videosöndag – Visar tänderna mot dålig VHS

 

Bra filmer

Turinhästen – Béla Tarrs senaste och tydligen sista film. En sådan film man bara kan acceptera som ett mästerverk eller inte acceptera alls – men högst sevärd att se på bio. Om man inte har problem med KONST.

Jack Reacher – en oväntat underhållande och originell actionfilm med Tompa Cruise som känns som hämtad från 70-talet. Inte ett dugg nyskapande, men en hederlig och gammeldags uppvisning av rallarfajter, deckarintriger, spännande biljakter, onda superskurkar och republikanska budskap. Werner Herzog är en rätt oförglömlig skurk också.

 

Dåliga filmer

V/H/S – lång och tråkig found footage-samling som bevisar att denna subgenre inte kan tas någonstans längre.

 

Mästerverk

evil1

Och på tal om dåliga skräckfilmer så kommer snart en remake på Sam Raimis klassiker Evil Dead. En film jag har en nostalgisk relation till och som fortfarande fungerar på grund av sina skavanker. (Ja, remaken verkar vara skräp).

 

Ett svar på ”Vecka 18-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *