Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Vecka 16-17

blondie

Videosöndag – Sysslar inte med stillbilder

 

Detta är den uppgraderade Videosöndag-sidan. Innehållet från gammel-sajten kommer fungera på ungefär samma sätt men det kommer ske vissa uppdateringar mitt i veckan också. Därutöver kommer det finnas texter utöver recensioner skrivna av mig; först ut är en text om Mikhail Kalatozovs mästerverk Och tranorna flyga av Karl Daniel Törnkvist. Läs den! Och, om du inte sett filmen, gör det. Det är en av de mest rörande kärleksberättelser som filmats.

Alla är nu välkomna att bidra med material till Videosöndag. Det behöver inte vara en recension utan kan vara vad för text som helst, så länge den behandlar film. Det är rätt högt till tak, men runt två tusen ord bör behandlas som max-område och texten bör helst skilja sig från liknande texter om liknande saker på annat håll – Originalitet, personliga betraktelser, långa resonemang eller poetiska utläggningar välkomnas varmt. Skicka ett mail med texten till carlfredrikfyhr[a]gmail.com så blir det nog början på en underbar vänskap.

 

Veckans recensioner

 

Bra filmer

No, en fascinerande film om en politisk kampanj mot Pinochet i Chile 1988 som förändrade landets riktning. Gael Garcia Bernal spelar reklamare som använder ultrakommersiella medel för att ro i land en socialistisk kampanj.

The Imposter, underhållande och sensationalistisk dokumentär om Texas-familj som accepterar att en uppenbar (?) svindlare skulle vara deras sextonårige son som försvunnit tre år tidigare. Saker blir därefter mer och mer otroliga. Filmen fängslar åskådaren genom att fråga: Vem kan man egentligen tro på?

Liberal Arts, en sån där anspråkslös indie-film om människor och deras olika ålderskriser samt kärleken till böcker, poesi, livet i sig och kanske även varandra. Manus, regi och huvudroll av Josh Radnor från How I Met Your Mother.

 

Godkända filmer

Seven Psychopaths, gangsters som skjuter ihjäl varandra och snackar samtidigt. Andra filmen av Martin McDonagh efter In Bruges har fina skådespelare och ett bra lunk men det kommer helt enkelt ingenstans.

De fem legenderna, DreamWorks-animerad korsning mellan The Avengers och, låt säga, Toy Story. Väldigt mycket fart och fläkt, men onödigt kluddrig story som då inte ens är särskilt originell till att börja med. Troligen sevärd för barn i lågstadieålder.

 

Dåliga filmer

Blondie, Jesper Ganslandts senaste är en riktig besvikelse och en besynnerligt dålig film.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *