Vecka 12-13

videosöndag 12-13

Videosöndag – Såvida du inte genast tycker att det här ser ut som en scen ur en jättebra film

 

Bra filmer

Killing Them Softly: Gangsterstory över medel som gör allt den kan av en välbekant intrig och klämmer in lite krass politisk kritik/existentialism när den kan – inte något för den som ogillar depp och våld.

Trouble With the Curve, lättglömt fredagsmys från Clint Eastwood – för välgjort för att inte rekommenderas till den som söker familjevänligt fluff.

 

Godkända filmer

Bröllop i Italien, Susanne Biers tripp till Italien är dock alldeles för löjligt förutsägbar för att helt rekommenderas – även om den är rätt välgjord på det stora hela. Pierce Brosnan kan komma att tilltala din mamma.

Shadow Dancer, en på alla plan snyggt gjord brittisk spionhistoria där Andrea Riseborough gör en fantastisk huvudroll som ambivalent tjallare. Filmen saknar dock nerv, spänning och motivation och blir sådär opersonligt jämngrå och murrig.

 

Dåliga filmer

This is 40, en närapå fruktansvärd, hundraprocentig röra befriad från humor, och överlag en otroligt stor besvikelse, där Judd Apatow tycks bevisa att han inte har tillräckligt med talang för att göra en ordentlig film om ett personligt ämne.

Ett svar till ”Vecka 12-13”

  1. […] av videosöndag med recensioner på horribla This is 40 samt Killing Them Softly, Trouble With the Curve, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *