Freelancers

1starrating

Kära Robert De Niro.  Skämtet börjar gå för långt nu. Väl medveten om att du kanske inte har någon verklig humor, så måste jag förklara lite närmare. Jag har nyligen sett filmen Freelancers som du är med i. Det är en i raden av filmer du gjort på senare år som varit av uppenbart undermålig kvalitet. Men jag tror jag, och även du, bör dra gränsen någonstans. Länge har jag försvarat dina val med att du behöver pengar, inte bara till dig själv utan även till finanseringen av din filmfestival TriBecca i New York. Men den här filmen tycks inte ha någon budget överhuvudtaget. Alltså måste du ha gjort den för att du mer eller mindre ville. Varför?

Exakt vad är det i den här filmen du fann intressant? Känner du på allvar att det finns begåvning hos Curtis ”50 Cent” Jackson? Personligen anser jag att han inte har någon talang. Han har tre ansiktsuttryck: Ledsen, Inte ledsen och Förvirrad (sistnämnda omfattar även hela uttryckspaletten). Ett av filmens största problem är att han har huvudrollen i filmen. Via hans karaktärs reaktioner ska vi förstå vad som händer. 50 Cent har ingen reaktionsförmåga. Han bara står där. Ser du inte det själv?

Du kanske inte har bemödat dig med att se Freelancers, men jag har tyvärr gjort det. Intrigen, om du glömt, går ut på att Fifty spelar en rookie-polis (vars far förstås var polis) som dras in i korruptionens maktspel (ledd av din karaktär, som jag tror hette Joe) tills det visar sig att det var just detsamma som hade ihjäl hans pappa (det var Joe, dvs. ”du”, som dödade honom). Bekant? Trött? Uttjatat? Knappt värt att nämna?

Inte för dig, dock. Hur många gånger har du pekat med fingret och sagt ”Youuuu, youuu…”? Hur många fler såna här Maffiabröder-kopierande roller måste du göra innan du känner att det finns nog med mat på tallriken? Kan du inte starta ett matlagningsprogram istället? Du står ju ändå i köket med en stor kniv och hojtar, du kan lika gärna göra något vettigt. Jag förstår uppriktigt talat inte hur du tänker när du vill vara med i filmer helt utan kvalitet eller själ – och till synes utan att ens få någon bröd för mödan. Freelancers är en film ingen ska behöva se. Varför är du med i den?

 

PS.

Hälsa även din vän Forest Whitaker, för vilken ovanstående text även kan riktas till.

 

4 svar till ”Freelancers”

  1. […] Freelancers, nej. Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. […]

  2. […] välja mellan, men jag har valt bort det uppenbara bottenskrapet – typ filmer som Arena, ATM, Freelancers, till och med det påkostade men trots allt uppenbara skräpet Battleship – för att istället […]

  3. […] exempel, återigen att tänka på att De Niro verkar gilla att laga mat i sina sämre filmer (i Freelancers hade han en egen restaurang). Jag väntar fortfarande på det där matlagningsprogrammet. Kan […]

  4. […] välja mellan, men jag har valt bort det uppenbara bottenskrapet – typ filmer som Arena, ATM, Freelancers, till och med det påkostade men trots allt uppenbara skräpet Battleship – för att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *