Snabbgenomgång, vecka 4

Bra filmer

Jane Eyre, medryckande och effektiv filmatisering av Charlotte Brontës gotiska kärleksberättelse som är så välgjord att den går att jämföra med klassikern från 1944.

The Hunter, Willem Dafoe spelar melankolisk jägare i denna ovanliga och finstämda eko-thriller med fantastiska tasmanska miljöer, stark mänsklig nerv och ett subtilt budskap om skrupellösa storföretag i den fridlysta naturen.


Godkända filmer

Dogtooth, välgjord och välspelad grekisk ”satir” på kärnfamiljen, men inte lika bra som den skulle kunna vara.

Beginners, snygg men plottrig dramakomedi med fina skådespelare och enskilda fina stunder, men inte helt sammanhängande eller fokuserad.

Meet Monica Velour, indiefilm om nörd som letar upp en gammal porrstjärna han är besatt av; börjar traditionellt men utvecklar sig till en intelligent karaktärsstudie. Filmen är inte perfekt, men Kim Cattrall är fantastisk i titelrollen.


Dåliga filmer

Friends With Benefits, en typisk romantisk komedi som försöker undvika att vara en typisk romantisk komedi fastän den är en… typisk romantisk komedi.

Final Destination 5, den femte filmen i den här serien är dubbelt så bra som den fjärde.

Också: Vecka 3 är en skräpfilmsvecka: Här recenseras tre nya direkt på video-filmer som ingen behöver se; Arena, Caught in the Crossfire och Shark Night.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *